PopVox

Menu

Resultaten

PopVox heeft sinds 2001 vele successen neergezet. Een selectie van de uitvindingen en innovaties:

Hieronder hebben we enkele van deze successen uitgebreider toegelicht:

Opstart en management van het European Creative Business Network (ECBN): een Europees netwerk van creatieve verzamelpanden

ECBN is een netwerk van creatieve coworking spaces, zoals de Rotterdamse Creative Factory, door heel Europa. PopVox is mede-initiatiefnemer en heeft een alliantie bijeen gebracht van vijftien organisaties uit elf landen. Het netwerk maakt het kleine creatieve ondernemers makkelijker hun product te exporteren en internationaal nieuwe klanten en resources te vinden. Hiernaast geeft ECBN de creatieve sector een gezicht in Brussel en werpt de lobby voor de sector steeds meer vruchten af. Na vijf jaar bouwen is PopVox nu erelid van het bestuur van ECBN geworden en heeft Leo van Loon zijn directeurschap omgezet in een rol als woordvoerder van het netwerk. De laatste ontwikkelingen over ECBN zijn te vinden op ecbnetwork.eu.

Ontwikkeling en beheer van een incubator van creatieve bedrijven

PopVox is mede oprichter en vanaf de opening in 2008 tot 2014 eigenaar geweest van de Creative Factory; een unieke alliantie van tien partners met als gezamenlijk doel creatieve bedrijven sneller te laten groeien. De Gemeente Rotterdam heeft ruim vijf miljoen geïnvesteerd in een door haar aangekochte graansilo om dit creatieve verzamelpand te realiseren. Na de opstartfase heeft de gemeente eind 2013 de exploitatie overgenomen. Onder het eigenaarschap van PopVox heeft de Creative Factory 238 bedrijven gehuisvest en werkten er dagelijks zo’n 200 ondernemers, werknemers en stagiaires in open ruimtes samen.
Onderwijsinstellingen en bedrijven investeerden op hun manier. Financiële ondersteuning, coaching, onderzoek, netwerk of ondersteuning met diensten en producten. Naast vele stagiaires op MBO-niveau, haalden jaarlijks 1.500 studenten van Hogeschool Rotterdam studiepunten in de Creative Factory.

PopVox heeft voor de Creative Factory partnerships gesloten en met veel plezier samengewerkt met: Rabobank, KPMG, ARA, Vestia, MVGM, Pact op Zuid, Albeda College, Hogeschool Rotterdam en HOPE Erasmus Universiteit.

De Creative Factory is tot ‘best practice’ benoemd door het Topteam Creatieve Industrie en de Europese Commissie.