PopVox

Menu

Buzinezzclub: ecosysteem om kansarme jongeren veel kansen te bieden

De Buzinezzclub begeleidt sinds 2009 jongeren met een uitkering bij het maken van de stap naar een opleiding, baan of eigen onderneming. Een stap naar een toekomst waarin zij zelf de touwtjes in handen hebben. De Buzinezzclub biedt inspirerende workshops, persoonlijke coaching, stage en toegang tot een breed netwerk van ondernemers en professionals. Die aanpak werkt. Tot nu toe vond ongeveer 30% van de deelnemende Buzinezzclub jongeren een baan, 20% begon met een opleiding en 10% startte een eigen bedrijf. Leo van Loon: ‘Je ziet de jongeren letterlijk groeien bij de Buzinezzclub’.

De missie van de Buzinezzclub is het bieden van veel kansen aan alle kansarme jongeren van Nederland. Daarom wil de Buzinezzclub doorgroeien naar minimaal 10 locaties door heel Nederland en jaarlijks het leven van 1.000 jongeren structureel verbeteren.

Track record

In 2012 werden de eerste twee vrijwilligerscoaches binnen gehaald, dit groeide al snel uit tot een club van ruim 200 vrijwilligerscoaches, die de Buzinezzclub members 1-op-1 meerjarig begeleiden. Een alliantie tussen gemeenten, ABN AMRO, Rabobank, Olympia en Randstad. Opgezet en uitgevoerd door PopVox met Leo van Loon als Algemeen Directeur.

Vijf jaar Buzinezzclub aanpak en successen zijn uitgebreid beschreven in een boekje. Bekijk de digitale versie van het ‘5 jaar Buzinezzclub’-boekje hier.

buzinezzclub.nl